Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині чоловік на городі знайшов снаряди

64e700a0dc2eb319967874.jpgНовини Тернопільщини: У Кременецькому районі вилучили та знищили артилерійські снаряди часів Другої світової війни, які знайшов мешканець села Валігури під час проведення будівельних робіт.

Про це повідомили в обласній поліції. 

До поліцейського офіцера Почаївської громади Юрія Решетила звернулися небайдужі жителі Будківського старостинського округу та повідомили, що мешканець села Валігури напередодні знайшов декілька предметів, ззовні схожих на снаряди часів Другої світової війни.

Отримавши дану інформацію, поліцейський негайно виїхав у вказаний населений та встановив особу, яка знайшла підозрілі предмети. Чоловік пояснив, що викопав снаряди з землі та мав намір сповістити про них працівників поліції.

Дане повідомлення було зареєстровано в Журналі єдиного обліку правопорушень Кременецького райвідділу поліції. Поліцейські повідомили про виявлені предмети працівників ДСНС в Тернопільській області. До приїзду рятувальників місце знахідки охороняли працівники Кременецького райвідділу спільно з представниками добровільного формування Почаївської громади.

При огляді піротехніки встановили, що виявлені предмети - артилерійські снаряди діаметром 105мм., загальною вагою 48 кг часів Другої Світової війни.

Снаряди були вилученні та знищенні в спеціально відведеному безпечному місці.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com