Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

У Тернополі голова ОСББ біля церкви побив чоловіка через коментарі у сусідському чаті і звертання "Василю"

9p sud d 850Новини Тернополя: У Тернополі голова ОСББ "Курбаса, 6" у дворі церкви побив чоловіка через коментарі у сусідському чаті і тому, що той звертався до нього без поваги.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду, пишуть Тернопільські події

За даними суду, 14 квітня 2023 року близько 18.50 год. в обвинуваченого, який перебував поблизу церкви святого апостола Петра, що за адресою м. Тернопіль, вул. Володимира Великого, 2а, в ході словесного конфлікту із потерпілим, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, виник протиправний умисел, спрямований на спричинення останньому тілесних ушкоджень.

Реалізуючи свій протиправний умисел, 14 квітня 2023 року близько 18.50 год. обвинувачений, перебуваючи поблизу церкви святого апостола Петра, що за адресою м. Тернопіль, вул. Володимира Великого, 2а, у ході раптово виниклого словесного конфлікту, підійшов до чоловіка та наніс йому удар кулаком правої руки в ділянку голови потерпілого.

Підозрюваний частково провину визнав. Він розповів, що він завдав потерпілому один удар рукою, однак при цьому зазначив, що у нього не було умислу вчинити дане кримінальне правопорушення та завдати потерпілому тілесні ушкодження, а даний конфлікт був спровокований потерпілим, який висловлювався до нього в грубій формі та нецензурною лайкою.

Так, пояснив, що у месенджері «Вайбер» було створено групу для співвласників багатоквартирного будинку, у якому він працює на посаді голови правління ОСББ «Курбаса, 6». У даній групі члени правління інформують мешканців будинку про важливі події, що стосуються будинку. Надалі у даній групі почали долучатись учасники, які не проживають в будинку, та які почали писати провокаційні повідомлення, через які учасники групи почали сваритися між собою, тому він зателефонував до жінки, яка теж була учасником даної групи, щоб запитати чи вона є співвласником будинку та чому пише провокаційні повідомлення у групу. На його телефонний дзвінок відповів потерпілий, який під час розмови висловлювався до нього нецензурною лексикою, принижував, звертався до нього «Василю», знаючи при цьому, що він є головою правління ОСББ.

Крім того потерпілий здійснив аудіозапис їхньої розмови, фрагмент якої в подальшому виклав у групу в вайбері, підписавши, що голова правління хамить людям. Також повідомив, що в подальшому у нього із потерпілим відбулась зустріч у дворі будинку, під час якої потерпілий в присутності свідків поводив себе зухвало відносно нього, агресивно, в грубій формі висловлювався до нього

Окрім того щодо подій, які мали місце ввечері 14 квітня 2023 року, повідомив, що він йшов по вулиці та проходячи повз потерпілого та свідка, потерпілий знову звернувся до нього в грубій формі, називаючи «Василю», а також висловлювався нецензурною лайкою, тому він повернувся до них та запитав чи потерпілий звертався до нього, на що отримав ствердну відповідь. Підійшовши ближче, він зробив потерпілому зауваження, щоб той не говорив до нього таким чином, на що той відштовхнув його, а він у свою чергу завдав йому один удар рукою у відповідь, проте не пригадує куди саме наніс удар.

Потерпілий розповів, що все сталось через те, що голова ОСББ закрив підвали у будинку, через що загинули безпритульні тварини. Він переконує, що після цього лише написав коментар у сусідському чаті. Також він наголосив, що звертання "Василю" не вважає образливим.

Суд визнав голову ОСББ винним та змусив його заплатити 850 грн штрафу. 

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com