Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

Тернопільська ОВА засекретила дані про чоловіків, які під час війни катаються за кордон

тернопільська оварНовини Тернопільщини: Тернопільська обласна військова адміністрація вперто відмовляється надавати інформацію про чоловіків призовного віку, які під час війни скористалися системою «Шлях» для виїзду з України.

Про це свідчать відповіді заступника начальника військової адміністрації Володимира Важинського на запит «Главкома».

Ще у квітні редакція надіслала інформаційний запит до Тернопільської ОВА з проханням надати копії розпоряджень керівництва ОВА про надання дозволу на виїзд за межі України водіїв, котрі перевозять гуманітарні вантажі під час війни через систему «Шлях». Наше видання просило вказати ім’я та прізвища цих осіб, а також зазначити організації або підприємства, які ініціювали перед обласною владою питання з виїздом.

Першу відмову «Главком» отримав на початку травня. Заступник начальника військової адміністрації Володимир Важинський, посилаючись на Конституцію, закони про введення воєнного стану в Україні і утворення військових адміністрацій, повідомив: «Запитувана вами інформації містить конфіденційну інформацію, яка в свою чергу належить до категорії інформації з обмеженим доступом».

Через це журналісти звернулись до омбудсмена за прав людини. 

Однак, не чекаючи висновків представника омбудсмена у Тернопільській області, Володимир Важинський повторно відмовив «Главкому» у наданні інформації. Причини ті ж самі, що у першій відповіді.

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com