Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

У Тернополі мітингують медики: що сталось

ef708900790fd001.jpgНовини Тернополя: Працівники обласного перинатального центру "Мати і дитина" організували мирний мітинг. Вони виступили проти пропозиції робочої групи обласної ради об’єднати їхній заклад з обласною дитячою лікарнею.

Про це розповів Суспільному гендиректор обласного перинатального центру "Мати і дитина" Віктор Овчарук.

За його словами, в перинатальному центрі є 12 відділень і 350 працівників. Учасники мітингу вважають, що після об’єднання з дитячою лікарнею можуть втратити приміщення у центрі міста площею понад 8 тисяч квадратних метрів. На зустріч з мітингарями прийшла директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко. Вона розповіла, що пропозиція об’єднати обласну дитячу лікарню з перинатальним центром належить робочій групі обласної ради, яка визначає спроможність медзакладів області. Каже, таку пропозицію висунули на основі постанови Кабміну, яка передбачає черговий етап медичної реформи.

Пропозицію щодо об’єднання направили до Міністерства охорони здоров’я. Її мають розглянути 15 червня. Далі рішення буде ухвалювати власник, тобто, Тернопільська обласна рада, повідомила Ольга Ярмоленко.

"Я категорично проти об’єднання. Що дасть нам приєднання до обласної дитячої лікарні? Чи лікар-анестезіолог з обласної лікарні зможе тут працювати, допоможе нам у перинатальному центрі? Так само мій анестезіолог не зможе працювати в обласній дитячій лікарні", – говорить завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії центру "Мати й дитина" Микола Муляр.

Завідувачка реанімації новонароджених перинатального центру Неля Скубенко каже, побоюється, що після об’єднання закладів деякі відділення закриють і люди залишаться без роботи.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com