Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині затримали шахрая, який присвоював гроші військових

1710771947690.jpegНовини Тернопільщини: У Тернопільській області затримали шахрая. 

Про це повідомили в обласній поліції. 

Влітку поліцейські Тернопільщини затримали зловмисника, котрий побив військовослужбовця і відібрав у нього зброю. Зловмисника було поміщено під варту , а за місцем його мешкання в ході проведення обшуку вилучено комп’ютерну техніку.

Кіберполіцейські Тернопільщини спільно зі слідчими Кременецького райвідділу ГУНП в області проаналізували інформацію, яку містили вилучені носії інформації. Правоохоронці встановили причетність фігуранта до зборів пожертв в інтернеті нібито на лікування дітей та реабілітацію військовослужбовців Збройних Сил України.

Ще до затримання мешканець Тернопільщини створив кілька фейкових акаунтів і через них розповсюджував у соцмережі «Фейсбук» фейкові оголошення про збір коштів для допомоги. 

Підозрюваний використовував реальні фото поранених військових та медичних документів, але зазначав реквізити підконтрольних йому карток для привласнення коштів. З метою конспірації зловмисник використовував більше десятка карткових рахунків дропа   – мешканця Києва. 

Наразі встановлено 32 потерпілих, які перерахували понад 200 тисяч гривень на підконтрольні шахраю рахунки.

Слідчі за процесуального керівництва Кременецької окружної прокуратури повідомили фігурантові про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com