Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині "поліцейський" змусив жінку переказати йому усі гроші

шахрайНовини Тернопільщини: До співробітників відділення №1 м.Тернопіль надійшло повідомлення від жительки Білецької громади про те, що невідома особа шляхом обману заволоділа грошима з двох її банківських карток.

Про це повідомили в обласній поліції.

Зі слів жінки, до неї зателефонував незнайомець, який представитися кіберполіцейським та повідомив, що з її банківської картки намагаються зняти кошти невідомі особи. Відтак співрозмовник порадив їй зателефонувати на гарячу лінію банку. Жінка зв’язалася з працівниками контакт-центру фінансової установи, їй сказали, що з’ясують ситуацію і перетелефонують. До потерпілої і справді зателефонували начебто із банку, насправді це були шахраї. Розповіли, що гроші з її картки хочуть викрасти і задля безпеки їх потрібно перекинути на інший рахунок. Потерпіла повірила співрозмовнику та виконала усі його вказівки. Через банківським мобільний додаток перерахувала гроші з двох своїх карток на номер рахунку, який їй продиктував шахрай. Загальна сума – 12 тисяч гривень. Після трансакції зловмисник більше не виходив на зв’язок.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com