Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

У Тернополі в звіринцю в парку Топільче виявили сибірку

DGEWlaNXYAAR3Ei.jpegНовини Тернополя: Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи підтвердив захворювання сибіркою в одного із утриманців зоокутку парку “Топільче” в Тернополі. Минулої ночі з цього звіринця троє тварин здійснили втечу.

Як повідомили в управлінні Держпродспоживслужби Тернопільської області, незадовго до втечі, у ніч на 28 вересня у зоокутку загинув один із поні.

“У ході розтину трупа тварини виявлено ознаки пневмонії, гастроентериту та лімфаденіту, а збільшення та заокругленість країв селезінки викликало підозру на сибірку”, - йдеться у повідомленні.

Спершу цю підозру підтвердили у тернопільській лабораторії, а 4 жовтня надійшли результати дослідження, проведеного в Києві. Висновок державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи також підтвердив діагноз.

На засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради накладено карантин на зоокуток та затверджено план заходів. Тварин, які утримуються у зоокутку, було піддано клінічному огляду та термометрії і вимушено провакциновано від сибірки.

“Станом на сьогодні триває спостереження за здоров’ям тварин. Спеціалістами ветеринарної медицини вживаються заходи згідно з планом. За контактними особами здійснюється медичне спостереження”, - йдеться у повідомленні.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com