Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині пограбували двох жінок, які купували товари

шахрайНовини Тернопільщини: У Тернопільській області шахраї обманули двох жінок. 

Про це повідомили в обласній поліції. 

Внаслідок онлайн-покупок жителька Чортківського району втратила понад 30 тисяч, а мешканка Кременеччини – понад 27 тисяч гривень.

До співробітників відділення поліції №3 міста Гусятин із заявою звернулася жителька одного з сіл місцевої громади і повідомила про заволодіння її коштами. Гроші зникли з банківської картки.

Як з’ясувалося, жінка купувала товар через відомий інтернет-магазин роздрібної торгівлі. Оформляючи замовлення, надала дані банківської картки для розрахунку. Каже, ніби нічого зайвого не вводила, проте згодом прийшло повідомлення про стягнення великої суми грошей. Загалом збитки склала майже 30 тисяч гривень.

З подібним зверненням прийшла до поліції і мешканка Кременецького району. За чоловічу куртку, яку намагалася придбати через Інтернет, жінка «заплатила» понад 27 тисяч гривень. Точніше, ці кошти були викрадені з її банківської картки після оформлення доставки.

Поліцейські внесли дані за обидвома фактами шахрайств до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Краянам нагадують бути уважними й обережними, коли здійснюєте покупки онлайн. Адже шахраї дуже винахідливі і ви навіть на збагнете, коли і як надасьте їм доступ до власних рахунків. Не переходіть за посиланнями, які, здебільшого надсилають пройдисвіти, аби оформити доставку товару, не розголошуйте паролів, які приходять вам на телефон для підтвердження здійснення оплати, не вказуйте CVC код банківської карти.

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com