Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині люди хотіли отримати "допомогу" і втратили гроші

шахрайНовини Тернопільщини: На Кременеччині місцеві жителі масово кинулися оформляти допомогу від міжнародної організації. Як наслідок, до районного відділу поліції звернулися уже п’ятеро потерпілих від шахрайств.

Про це повідомили в обласній поліції. 

Майже усі заявники знайшли інформацію про виплату в одній з груп у застосунку Viber. У тексті йшлося, що допомогу можна отримати до кінця року а також були вказані посилання для клієнтів різних банків. Переконливими для людей були свідчення начебто однієї з учасниць групи про те, що вона отримала виплати. Однак, як з’ясувалося, обліковий запис жінки був зламаний і від її імені писали невідомі особи.

Перейшовши за посиланнями начебто для оформлення виплат, потрібно було ввести банківські реквізити: номер рахунку та картки а також пароль. Зі слів потерпілих, майже одразу з їхніх карток зникали гроші. Одна із заявниць - жителька Кременця - втратила майже 50 тисяч гривень, інша кременчанка – 26 000, ще одна – 15 000. А в жительки Шумська на зарплатній карті була незначна сума, то шахраї привласнили 12 000 кредитних коштів. Загальна сума - збитків за заявами п’ятьох потерпілих – понад сто тисяч гривень.

За усіма фактами шахрайств розпочато кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України.

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com