Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

Соціальна допомога військовим у Тернополі: які пільги і виплати можна отримати

військовий1Новини Тернополя: У Тернополі діють програми соціальної підтримки військових та їхніх родин. 

Про це повідомили у Тернопільській міській раді. 

Так, на базі управління соціальної політики міської ради працює відділ по роботі з ветеранами війни та іншими пільговими категоріями. Тут мешканці можуть отримати інформацію та консультації щодо видів усіх державних та місцевих пільг і послуг для військовослужбовців Тернопільської громади та членів їх сімей. Зокрема, куди звертатись, який перелік документів є необхідним для отримання послуги чи пільги та порядок їх надання (встановлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни, грошова допомога, виплати військовослужбовцям тощо).

Серед послуг, які можна отримати в управління соціальної політики міської ради, є:

  • адресна грошова допомога для часткової компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих захисників (захисниць) України з коштів місцевого бюджету;
  • компенсація витрат по іпотечних кредитах для забезпечення житлом військовослужбовців;
  • одноразова грошова допомога на забезпечення спорядженням та технічними засобами військовослужбовцям;
  • одноразова грошова допомога на лікування (реабілітацію) військовослужбовцям;
  • виплата військовослужбовцям, які мають статус особи з інвалідністю I чи II групи внаслідок війни, отриманої під час безпосередньої участі в антитерористичній операції чи військової агресії російської федерації проти України щомісячної грошової допомоги;
  • виплата адресної компенсації на поховання учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни з коштів обласного бюджету.

Увесь перелік актуальних пільг та послуг, які передбачені для захисників та членів їх сімей, доступний у Реєстрі за посиланням.

З питань соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та інших пільгових категорій можна звертатись в управління соціальної політики/відділ по роботі з ветеранами війни та іншими пільговими категоріями за адресою: м. Тернопіль, вул. Миколи Лисенка, 8, каб. № 26, тел. 067 395 88 62.

Графік роботи та прийому громадян:

  • понеділок-четвер: 8:00-17:15, п’ятниця: 8:00-16:00 год.
  • обідня перерва: 13:00-14:00 год.

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com