Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

У Тернополі суд конфіскував у жінки собаку

sud09Новини Тернополя: У Тернополі суд конфіскував у жінки собаку. Вона намагалась оскаржити це рішення у суді, проте у неї нічого не вийшло. 

Про це йдеться у постанові Тернопільського апеляційного суду, пишуть Тернопільські події. 

За даними суду, жительку Тернополя визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч.3 ст.154 КУпАП України та накладено на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в дохід держави, що становить 1700 (одна тисяча сімсот) гривень з конфіскацією належної їй собаки.

Згідно постанови, 17 жовтня 2023 року о 17.15 год. громадянка , вигулюючи свою собаку за адресою: м. Тернопіль, вул. Мирна, не вжила заходів стосовно своєї собаки, оскільки така спричинила ушкодження собаці потерпіглої сторони , внаслідок чого собака останньої загинула. Своїми діями жінка порушила вимоги п.1 ч.5 ст.9 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та вчинила адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.3 ст.154 КУпАП.

В апеляційній скарзі жінка просить скасувати постанову, як таку, що винесена з порушенням норм матеріального і процесуального права, не відповідає фактичним обставинам справи, а провадження у справі про притягнення її до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч.3 ст.154 КУпАП закрити, в зв`язку з відсутністю в її діях складу адміністративного правопорушення.

Вважає, що суд першої інстанції виніс постанову без урахування усіх обставин справи, оскільки собака їй не належить, а є власністю сина, тому не може бути конфіскована.

Вказує, що собака потерпілої хотіла на неї напасти, а її пес Ральф хотів її захистити, тому вкусив її собаку.

Суд відхилив апеляцію. 

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com