Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині змінилась кількість міст та селищ після реформи

прапор тернопільНовини Тернопільщини: У Тернопільській області змінилась кількість міст та селищ. 

Про це повідомили у Тернопільській ОВА. 

24 жовтня 2023 року Президент України підписав Закон України "Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України". Він набирає чинності через три місяці - у лютому 2024 року. Законом визначено порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, їх найменування та перейменування, зміни категорій населених пунктів, розв'язання інших питань адміністративно-територіального устрою України. Про це розповів директор департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Харченко.

На цей час в нашій області налічується 4 міста обласного значення, 14 міст районного значення, 17 селищ міського типу, 1 селище та 1022 села. Після набрання чинності закону в області буде 18 міст, 18 селищ та 1022 села.

Важливим є те, що закон не містить зворотної сили, тому усі документи (паспорт, нотаріальні документи, документи на житло та інші) продовжують діяти і жодної перереєстрації робити не потрібно.

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com