Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

У Тернополі в чоловіка вкрали 220 тисяч грн: він хотів купити квадрокоптери для ЗСУ

шахрайНовини Тернополя: У Тернополі чоловік втратив 220 тисяч гривень, намагаючись купити два квадрокоптери для військових.

Про це повідомили в обласній поліції. 

Як з’ясувалося, потерпілий на одному зі сайтів знайшов оголошення про продаж квадрокоптерів. Зв’язався телефон з продавцем, обговорив з ним умови та перерахував йому 5 000 гривень завдатку. Проте відправляти товар автор оголошення не поспішав. Натомість почав розповідати, що квадрокоптери знаходять в одному із магазинів Києва і сказав, що надішле їх покупцю лише після повної оплати. Для переконливості аферист навіть вказав назву крамниці.

Потерпілий попросив знайомого, який був у Києві, піти магазин і перевірити чи там є товар. Квадрокоптери дійсно були в крамниці. Після цього покупець ще раз зв’язався з продавцем і двома трансакціями перерахував на його рахунок гроші за товар. Загальна сума переказу – 220 тисяч гривень. Проте квадрокоптерів тернополянин не дочекався, а продавець перестав виходити на зв'язок.  Тернополянин звернувся  в магазин, де начебто були квадрокоптери, тоді і з’ясувалося, що його ошукали: ніхто у них не купував такий товар і гроші їм за нього не надходили.  

Відомості за даним фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину. 

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com