Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

Під Тернополем вставили перше в області модульне містечко для переселенців

malashivtsi-28_12_2022r-8.jpgНовини Тернополя: Перше модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Тернопільській громаді відкрили у селі Малашівці.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді. 

Його облаштували за ініціативи та тісної співпраці з чеськими партнерами – Генеральним консульством Чеської Республіки в Україні та чеського уряду. Оглянули нове облаштоване модульне містечко міський голова Сергій Надал спільно з заступником Генерального консула Чеської Республіки у Львові Владіміром Кадлецом, який цими днями завітав до нашого міста.malashivtsi-28_12_2022r-18.jpg

Як зазначає заступник Генерального консула Чеської Республіки у Львові Владімір Кадлец, реалізація ініціативи розпочалась ще у вересні. Модульні будиночки розробила та виготовила за європейськими технологіями чеська компанія. У будинках є все необхідне для тимчасового проживання ВПО.

«Чеський уряд ініціював цей проєкт, щоб допомогти українським внутрішньо переміщеним особам. На цій локації розміщено три модульні будиночки. У кожному з будинків є по чотири кімнати, де можуть проживати по дві особи. У двох будинках є ванна та душ, в іншому – кухня та місце, де можна прати та сушити одяг», – зазначає Владімір Кадлец.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями:

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com