Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

У Тернополі працюватиме комісія з питань перейменування вулиць

ruska-27042022.jpegНовини Тернополя: У Тернополі створено комісію з питань перейменування назв вулиць та інших об’єктів з російським походженням, яка до 31 травня 2022 року має сформувати перелік вулиць та інших об’єктів, що потрібно перейменувати та надати пропозиції щодо їх нових назв.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді. 

Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал з метою зміни найменування усіх об’єктів, що пов’язані з радянськими назвами чи пропагандою російської культури на території Тернопільської міської територіальної громади. Так, за результатами роботи комісії у Тернополі проведуть громадське обговорення та узагальнять його результати.

Окрім працівників міської ради, до складу комісії увійшли історики-краєзнавці та філологи з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Нагадаємо, що жителі міста можуть подати свої пропозиції щодо перейменування вулиць до 1 травня.

Пропозиції щодо переліку вулиць, які слід перейменувати у Тернополі в рамках дерусифікації, та нові назви вулиць тернополяни можуть подавати, заповнивши Google-форму, а також надсилати на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com