Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині мати погрожувала вбити малого сина та поселила дітей у напіврозвалений дім

sud1Новини Тернопільщини: У с.Підпилип`я Чортківського району Тернопільської області мати погрожувала вбити малого сина та поселила дітей у напіврозвалений будинок. 

Про це йдеться у рішенні Борщівського райсуду, повідомляють Тернопільські події.

19 жовтня 2021 року о18.00 год., перебуваючи за місцем свого проживання в с.Підпилип`я Чортківського району Тернопільської області, мати вчинила домашнє насильство стосовно свого малолітнього сина, яке полягало у висловлюванні нецензурною лайкою та погроз фізичною розправою в його адресу, після чого малолітній син покинув своє місце проживання та пішов до чоловіка, який проживає по сусідству, внаслідок чого була завдана шкода психічному здоров`ю потерпілого сина.

Також, жінка 20 жовтня 2021 о 14.30 год. за місцем свого проживання ухилилася від виконання своїх батьківських обов`язків, а саме утримувала своїх малолітніх дітей в неналежних умовах: в будинку, де проживають діти, відсутня електроенергія; у вхідних дверях вибиті вікна; пічка для приготування їжі частково пошкоджена; в холодильнику відсутні продукти харчування; в кімнаті, де знаходяться діти, важке повітря, із запахом диму.

Жінка під час розгляду справи вину визнала повністю, підтвердила факт вчинення правопорушень за обставин, зазначених у протоколах про адміністративні правопорушення, розкаялась у вчиненому. Пояснила, що малолітній син є неслухняною дитиною і вихователі з дитсадка жаліються на нього, а тому насварила його за це. На даний час уже не сварить сина, хоча він не слухається. На даний час електропостачання у будинку вже відновлено, піч відремонтовано, а щодо наявності їди у холодильнику, то її дійсно було мало, але достатньо для дітей..

Допитаний у якості свідка, який є головним спеціалістом у справах дітей Центру надання адміністративних послуг Скала-Подільської селищної ради, під час розгляду справи пояснив, що сім`я жінки знаходиться на обліку як неблагополучна сім`я з 29 листопада 2021 року, оскільки було отримано повідомлення від поліції про вчинення жінкою правопорушень, у зв`язку з чим було здійснено виїзд по місцю проживання родини, де зафіксовано факт вчинення жінкою насильства в сім`ї стосовно малолітнього сина та невиконання нею своїх батьківських обов`язків. У будинку, де проживають діти, на час перевірки, була відсутня електроенергія, не прибрано. Діти були у задовільному стані. Синців на малолітньому синові не було виявлено. Малолітній є гіперактивною дитиною, не слухається матері, з ним потрібно працювати щодо його поведінки. Від сусідів сім`ї є інформація про те, що мати зловживає алкогольними напоями.

Суд визнав жінку винною та оштрафував її на 170 грн. 

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com