Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

У Тернополі розгорнули 360 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19

vvvvvacczНовини Тернополя: Станом на 12 жовтня на території Тернопільської громади зафіксовано 29 нових випадків COVID-19, 26 з яких – серед дітей.

Про це повідомив керівник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак. 

«На даний час у тернопільських медичних закладах розгорнуто 360 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19, в тому числі 50 – для дітей. Станом на 12 жовтня в закладах охорони здоров’я перебуває 250 хворих на коронавірус, 133 з них – жителі Тернопільської громади та 117 - з області. На амбулаторному лікуванні знаходиться 394 особи з підтвердженим діагнозом COVID-19, на самоізоляції – 1056 громадян. За попередню добу одужало 20 осіб, - повідомив Василь Даньчак. – Практично усі пацієнти, як перебувають на стаціонарному лікуванні в тернопільських лікарнях, є у важкому стані, 11 з них підключені до апарату ШВЛ».

Василь Даньчак зауважив, що нова хвиля епідемії коронавірусної хвороби розпочалася дещо швидше, ніж це було прогнозовано, і на даний час рівень захворюваності у місті наближається до аналогічного рівня 2020 року.

Тож для запобігання стрімкого розповсюдження COVID-19, тернопільські медики вкотре наголошують на важливості отримання щеплення та необхідності обов’язкового носіння засобів індивідуального захисту (респіраторів або захисних масок), що закривають ніс та рот, у громадських приміщеннях та в громадському транспорті; дотримання соціальної дистанції; регулярного та ретельного миття рук з милом, використання антисептиків.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com