Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

У Тернополі депутат-лейтенант вимагав від чоловіка 6 тис. доларів

f97887968883ea7258bbda24399a14d3.jpgНовини Тернополя: 6000 доларів США вимагали від військового двоє жителів Тернопільської територіальної громади. Гроші мали бути оплатою за можливість  проходити службу при обласному ТЦК, а не у зоні проведення бойових дій. Чоловіків затримали під час отримання коштів.

Про це повідомили в обласній поліції. 

Діяльність групи документували оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки, управління стратегічних розслідувань, слідчі та представники Департаменту військової контррозвідки СБУ. Процесуальне керівництво здійснювала Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

У ході проведення оперативних заходів силовики з'ясували, що до протиправного причетні двоє осіб - старший лейтенант однієї із військових частин, а за сумісництвом депутат територіальної громади, та житель Тернополя.

Чоловіки запропонували військовослужбовцю, який працював у роті охорони Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, уникнути поїздки в зону бойових дій.

"Бізнесмени" розповіли, що мають друзів серед керівного складу РТЦК і запевнили, що проблем із виготовленням документів не буде. Свої послуги вони оцінили у 6000 доларів США. Депутата та його спільника затримали після того, як вони отримали неправомірну вигоду.

Чоловікам повідомили про підозру відповідно до частини 2 статті 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою) та частини 2 статті 369-2 (зловживання впливом) ККУ. За корупційні оборудки чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. 

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com