Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

"Був добряком": що відомо про жителя Тернополя, який помер на 9 день після мобілізації

3dbdd8127ceec5958c699060f1c2cb63.jpegНовини Тернополя: Помер через 8 днів після мобілізації. Мережу сколихнула історія військовозобов’язаного з Тернополя.

Про це пише ТСН

Чоловіка призвали 1 лютого 2024 року, а помер він 9 лютого. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал. Відповідний допис мер міста зробив на своїй сторінці у Facebook. У коментарях під дописом голови Тернополя одразу почали сипатися запитання щодо причин смерті чоловіка. Адже громаду занепокоїло те, що чоловік помер трохи більше ніж за тиждень після мобілізації. Микола Ірзайкін працював штампувальником у ТОВ “Шредер”. На сторінці підприємства у Facebook також написали про смерть чоловіка та висловили свої співчуття родині.

Микола Ірзайкін брав участь у благодійному проєкті “Жовтий фартух”, повідомляє “Суспільне новини”. Координатор проєкту Сергій Кічула говорить про Миколу Ірзайкіна лише хороше. Каже, що чоловік був завжди готовий допомогти, приносив і роздавав безкоштовні обіди для тих, хто цього потребував.

“Коля був добрим і чуйним. Потрапив до нас у волонтерську команду, сам підійшов і запропонував яблука принести. Щонеділі приносив ящик яблук. Коли не вистачало людей на роздачу їжі, то допомагав видавати її. Коли ми ближче познайомилися, то виявилося, що яблука не його, а він їх купує на ринку. Він хотів для людей смаколик зробити. Завжди був усміхнений і небайдужий”.

А волонтерка проєкту “Жовтий фартух” Вікторія Ліщинська зазначила, що сумно й боляче через те, що втрачаємо найкращих: “Ми були в одній команді волонтерів проєкту “Жовтий фартух”, де кожну неділю роздаємо безкоштовні обіди потребуючим. Рідко, коли він був відсутній. У нього були підопічні, яким він допомагав особисто. Це була добра та чуйна до чужого горя людина з надзвичайно світлою душею. Сумно та болісно, що втрачаємо найкращих”.

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com