Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

З міста на Тернопільщині через мобілізацію масово втекли депутати та посадовці

чортків1Новини Тернопільщини: У Чорткові скандал - з міста як волонтери втекли посадовці та депутати. 

Про це пише ТСН

Втік з України 36-річний депутат Чортківської міськради від партії "Сила людей" та ексочільник муніципальної варти Чорткова Назарій Пиптик з Тернопільщини. Він написав заяву про дострокове складання повноважень 26 січня 2023 року, а уже через три дні дременув за кордон, прикриваючись волонтерством, ну й ясно, що ні гуманітарки, ні Пиптика. Отримати його коментар журналістам не вдалося.

Зате відомо, що виїхав він теж завдяки системі "Шлях", куди його внесла Київська ОВА. Втім там стверджують, що він мав повернутись до 26 лютого 2023 року.

Але у скандал Чортківська міська рада втрапила не лише через Пиптика. Там кілька членів делегації теж десь подівалися після закордонних зустрічей. Тим не менш, міський голова вступився за підлеглих. Каже: зраду розганяють боти.

Заступився міський голова і за Назарія Пиптика, він був певний, що той теж повернеться з гуманітарною допомогою у рідне місто.

Однак Пиптик так і не повернувся в Україну з обіцяним гуманітарним вантажем. Володимир Шматько у розмові з NGL.media запевняв журналістів, що Пиптик, хоч і залишився закордоном, але все ж передає якусь допомогу місцевому благодійному фонду "Покрова Чортків".

Втім, керівник цього фонду священик Андрій Левкович уточнив NGL.media, що за весь період перебування за кордоном Назарій Пиптик переказав на рахунок фонду 12 тис. грн, але ніяких гуманітарних вантажів насправді не надсилав.

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com