Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

Ф’ючерси на волатильність

382962818_698108641750365_5756515524611083648_n.jpgФ’ючерси на волатильність: що це та як працює?

Якщо ф’ючерси на БІткоін вже відомі трейдерам та користуються високою популярністю, то інструменти для роботи з волатильністю зараз у застосуванні лише у професійних інвесторів. Ф'ючерси в криптовалюті, які направлені на регулювання цінових коливань – це фінансові похідні інструменти, які спрямовані на торгівлю коливаннями крипторинку. Вони дають можливість спекулювати на цінових змінах, а не на вартості самого цифрового активу. Представлений метод є одним із дієвих варіантів управління ризиком та заробітку на ключовій умові простору обігу цифрових монет – постійне коливання вартості за рахунок дії законів попиту та пропозиції.

Торгівля ф’ючерсами на волатильність: ключові моменти

Інструмент має ряд особливостей, які варто враховувати під час проведення торгових операцій. Основні з них:

  • Волатильність – це рівень зміни цін валютного активу протягом певного часового періоду. Для криптовалют вона може бути високою через швидкі та значні коливання вартості.
  • Створення контракту. Криптобіржа створює ф'ючерсний контракт на волатильність, визначаючи певний базовий індекс, такий як VIX (індекс волатильності S&P 500).
  • Торгівля контрактами. Трейдери можуть купувати або продавати ф'ючерсні контракти на волатильність, використовуючи свої прогнози щодо майбутнього рівня коливань ринку. Наприклад, якщо трейдер очікує збільшення нестабільності, він може відкрити лонг позицію. Принцип аналогічний ф’ючерсам на Біткоїн.
  • Прибуток та збиток. Представлені параметри визначаються різницею між ціною, за якою трейдер відкрив позицію, та ціною закриття позиції. Якщо прогноз виявиться правильним і волатильність зросте, трейдер отримує прибуток. Інша ситуація може статися, якщо волатильність падає або відхиляється від прогнозу.
  • Управління ризиками. Важливо встановити стоп-ліміти та ліміти збитків, оскільки ф'ючерсна торгівля на волатильність може бути дуже ризикованою. Трейдери повинні мати стратегію управління ризиками, щоб обмежити можливі збитки.

Перевага похідних інструментів в тому, що не треба спочатку купити криптовалюту, достатньо просто відстежувати рівень стабільності торгового середовища.

Чи є різниця між ф’ючерсами та опціонами?

Ф’ючерси – це контракт, який зобов'язує покупця купувати (довга позиція) або продавати (коротка позиція) певну кількість активу (наприклад, криптовалюту) за певною ціною в майбутньому на певну дату. Ф'ючерси на криптовалюту зазвичай вимагають покупця виконувати контракт у майбутньому.

Опціон – це контракт, який надає покупцеві право, але не зобов'язання, купувати (кол-опціон) або продавати (пут-опціон) певну кількість активу (наприклад, криптовалюту) за певною ціною на певну дату. Покупець опціону платить продавцю за право на виконання опціону, але не зобов'язується виконувати його.

Раніше для торгівлі волатильністю Біткоїн-трейдерам доводилося застосовувати скалдні опціонні стратегії, купуючи та продаючи різні опціони за різними цінами виконання. При цьому такий підхід завжди передбачав високу ризиковість. Тепер є можливість торгувати волатильністю безпосередньо, купуючи ф'ючерси. Це схоже на використання ф'ючерсів на Біткоін.

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com