Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині "підприємець" незаконно видобув піску на понад 40 млн грн

ДТП поліція07Новини Тернопільщини: У Тернопільській області затримали злочинців. 

Про це повідомили в обласній поліції. 

Викрили факт незаконної діяльності оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції. 58-річний житель Тернопільської області організував діяльність злочинної групи з метою незаконного видобування корисних копалин, залучивши до справи свого сина та двох водіїв спецтехніки. Останні відповідали за підготовку родовища та видобуток піску з подальшим його відвантаженням до місць реалізації.

Для прикриття своєї протиправної діяльності організатор схеми оформив себе як фізичну особу-підприємця, після чого отримав дозвіл на видобування корисних копалин. Він орендував ділянку для ведення бізнесу, проте безпосереднє видобування піску здійснював без дозвільних документів на суміжних земельних площах, які перебувають у комунальній власності.

Здобутий пісок відвантажували на майданчики з продажу будівельних матеріалів та реалізовували фізичним та юридичним особам на території регіону.

У жовтні минулого року правоохоронці провели обшуки за адресами місцезнаходження фізичних та юридичних осіб, місцями проживання фігурантів та їхніх автомобілях. Тоді вилучили службову документацію, печатки, спецтехніку та гроші. Крім того, був проведений огляд земельних ділянок на території Чортківського району, де учасники злочинної групи здійснювали незаконний видобуток піску.

У ході проведення інженерно-екологічної експертизи встановлено, що зловмисники незаконно видобули 35,5 тисяч м.куб. корисних копалин місцевого значення, чим завдали державі збитків у великих розмірах — понад 40 млн грн.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора чотирьом фігурантам повідомлено підозру за ч. 2 та 3 ст. 27 ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com