Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині судитимуть чоловіка, який захопив частину церковної землі

поліція098Новини Тернопільщини: Кременчанину оголосили підозру за самовільне будівництво та самовільне зайняття земельної ділянки на території Миколаївського собору.

Про це повідомили в обласній поліції. 

Підозрюваний – житель райцентру, 1963 року народження. У ході досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний ще 2011 року здійснив самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці особливо цінних земель. У результаті протиправних дій на площі 0,5 га було збудовано житловий будинок площею 98 метрів квадратних. Ділянка, на якій було здійснено незаконне будівництво, належить до земель історико-культурного призначення.

Також встановлено, що підозрюваний, будучи неналежним користувачем земельної ділянки, у 2017 році здійснив реконструкцію існуючої на території собору крамниці з проведенням добудови внаслідок чого частиною сходової було зайнято земельну ділянку, що належить до культурної спадщини. Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.197-1 КК України – самовільне будівництво будівель на самовільно зайнятій земельній ділянці особливо цінних земель. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від одного до трьох років.

Більше новин Тернополя:

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com