Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині водії, яким заборонено сідати за кермо, масово ігнорують рішення судів

дтп поліціяНовини Тернопільщини: Лише за добу працівники поліції Тернопільщини зупинили чотирьох водіїв, яких суд позбавив водійських посвідчень на тривалий термін. Порушники проігнорували дане рішення, а двоє з цих водіїв знову ж таки сіли за кермо у стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомили в обласній поліції. 

Від початку року працівники поліції Тернополя та області склали 569 протоколів за порушення вимог статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суди розглянули 51 справу. 38 порушників притягнули до відповідальності із позбавленням права керування терміном на один рік та накладенням штрафу у розмірі 17 тисяч гривень. Проте не всі водії дотримуються рішення суду. 74 порушників сіли за кермо автівок без документів після того, як їх вилучили. 107 водіїв порушили закон впродовж року тричі. Згідно із частиною 4 та 5 статті 126 КУпАП, любителям їзди після позбавлення права керувати транспортом доведеться заплатити від 20400 до 40800 гривень.

Кермувальників, яких двічі ловили працівники поліції на тому, що їздять без водійського посвідчення, закон позбавляє права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 7 років. Окрім цього, кажуть працівники управління превентивної діяльності, дані на усіх порушників, а також інформацію про їхні автівки вносять до відповідного порталу Нацполіції.

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com