Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

Реабілітаційні центри на Тернопільщині: судитимуть організаторів викрадення людей

789288a21c5a713d1ff111dc7d4040dc.jpegНовини Тернополя: Позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років загрожує шістьом чоловікам. Їм слідчі-детективи інкримінують незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене організованою групою.

Про це повідомили в обласній поліції. 

Справу фігурантів поліцейські Тернополя скерували до суду. "Незаконні заробітки" ще наприкінці 2022 року організував житель Вінничини. Він на території трьох областей України облаштував реабілітаційні центри, у яких під "маскою" допомоги людям примусово утримував пацієнтів. Допомагали "оздоровлювати" клієнтів п'ятеро спільників. Усі вони свого часу також зловживали наркотиками та алкоголем. "Родичам зловмисники розповідали, що у їхніх центрах комфортні умови й працюють тут висококваліфіковані лікарі, які гарантують стовідсоткове позбавлення від залежностей", - розповідає керівник міграційної поліції Олександр Буняк. Насправді ж усе було набагато гірше - люди проживали по п'ятеро у кімнатах, на вікнах були решітки без ручок, а двері завжди зачинені.

На вулицю підопічні могли виходити лише під наглядом працівників, а про телефон на період "лікування" сказали забути. За ці послуги реабілітологи брали від 8 до 20 тисяч гривень в місяць. Слідчі та оперативники, спільно із працівниками кримінального аналізу, зібравши достатню доказову базу, усім членам групи оголосили підозру відповідно до частини 3 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені організованою групою, або такі, що спричинили тяжкі наслідки) й скерували провадження до суду.

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com