Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині виготовляли сфальсифіковані цигарки: поліція вилучила продукцію на понад мільйон грн

6548b1c222cf9924184691.jpgНовини Тернопільщини: Три тонни висушеного та подрібненого тютюну, обладнання для його сушки, станки для виготовлення цигарок, 95 000 цигаркових гільз та 5000 готових сигарет - усе це під час обшуків виявили поліцейські Тернопільщини.

Про це повідомили в обласній поліції. 

Загальна вартість вилученої продукції та обладнання становить понад 1500000 гривень. Працівники карного розшуку спільно зі слідчими Тернопільщини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури ще у травні почали документувати діяльність злочинної групи, причетної до нелегального тютюнового бізнесу.

Організували протизаконні заробітки в промислових масштабах двоє братів - уродженців Коломийського району. Допомагали їм п'ятеро осіб з Тернопільської та Чернівецької областей. Один з братів розробив бізнес-план, керував підлеглими та грошовими надходженнями. Інший - займався питаннями зберігання, фасування готової продукції, доставлянням її до замовників та продажем підакцизних товарів. У ході досудового розслідування стало відомо, що реалізовували незаконну продукцію вони на території всієї України, а замовлення приймали через соціальні мережі. Зібравши достатньо доказів, слідчі та розшуківці Тернопільщини спільно із бійцями спецпідрозділу КОРД та РПОП провели одночасно 21 обшук на території чотирьох областей.6548b1b6d9fda752070415.jpg

Саме там у "бізнесменів" були склади та цехи з виготовлення сигарет. Вирішується питання про оголошення підозри усім учасникам злочинної групи відповідно до статті 204 та 199 ККУ - незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів та тютюну, а також виготовлення, зберігання та збут указаних товарів з використанням незаконно виготовлених, одержаних та підроблених марок акцизного податку. Триває слідство.

Більше новин Тернополя: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com