Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині чоловік побив сусідку, бо він спіткнувся об камінь біля подвір'я

sudНовини Тернопільщини: У Тернопільській області чоловік побив сусідку через камінь. За це його оштрафували на 510 грн. 

Про це йдеться у вироку Борщівського райсуду, пишуть Тернопільські події

Підозрюваний на суді провину визнав. При цьому, показав, що господарство, в якому проживає межує з господарством, де проживає потерпіла. Проте, вже тривалий час між ними існують неприязні відносини, з приводу чого між ними постійно виникають різного роду суперечки, а то і конфлікти. Так, 15 трвня 2023 року зранку, коли коли виганяв на пасовище худобу, проходячи повз господарство потерпілої спіткнувся об камінь, який жінка поклала на дорозі біля своєї огорожі, чим фактично створила певні перешкоди у русі. Близько 17 год. того ж дня знову проходив повз господарство потерпілої, і оскільки камінь знаходився на попередньому місці, відкинув його до огорожі потерпілої, так як вона неодноразово заявляла, що то її камінь. Після чого продовжив рух по вулиці, але потерпіла на такі його дії вибігла з господарства та почала наближатись до нього. Таку ситуацію оцінив як намагання потерпілої завдати йому удару, тому, діючи на упередження вдарив один раз потерпілу палицею, яку тримав у руках.

В своїх діях щиро розкаявся. Правильно розуміє зміст фактичних обставин справи і вважає недоцільним їх дослідження.

Потерпіла суду показала, що проживає у с. Панівці по сусідству з обвинуваченим та його дружиною, з якими у неї склались неприязні стосунки останні постійно пред`являють їй претензії щодо ведення господарства, звинувачують у тому, що внаслідок саме її дій у них виникають різного роду проблеми. Протягом двох останніх років такі суперечки відбувались дуже часто, нерідко переходили у конфліктні ситуації, призводили до спричинення тілесних ушкоджень. Зважаючи на вік обвинуваченого та його дружини, намагалася уникати таких ситуацій, але вони продовжували вести себе по відношенні до неї неприпустимо. У своєму господарстві вони утримують також і велику рогату худобу, виганяють її на випас дорогою повз її господарство. Худоба при цьому, нерідко зачіпає її огорожу, браму, таким чином завдає шкоди, тому і поклала перед ними на дорозі камінь, щоб таких ситуацій не було. 15 травня 2023 року, біля 17 год., перебуваючи у дворі почула якийсь удар, а коли вийшла на дорогу побачила, що камінь лежить вже біля огорожі, а на вулиці були обвинувачений та його дружина. З цього приводу між ними виникла суперечка, під час якої обвинувачений наніс йї удар палицею, яку тримав у руках. Після події обвинувачений лише в приміщенні суду заявляв про вибачення, його дружина таких дій не вчиняла. Оскільки за таких обставин хоче упередити обвинуваченого від подібних дій у майбутньому, просила суд притягнути його до кримінальної відповідальності.

Суд оштрафував порушника на 510 грн. 

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями:

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com