Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

Оформлювали "допомогу": у жительок Тернопільщини вкрали понад 30 тис. грн

шахрайНовини Тернопільщини: У жінок на Тернопільщині вкрали понад 30 тис. грн. Вони намагались отримати благодійну допомогу. 

Про це повідомили в обласній поліції. 

Останнім часом спостерігається тенденція до зростання випадків шахрайств під приводом "оформлення грошової допомоги". Громадяни не отримують додаткових виплат, натомість втрачають власні заощадження.

Переходячи за посиланням, яке пропонує отримати кошти, людина потрапляє на фішинговий сайт. Це двійник надійного легального сайту, розміщений за схожою електронною адресою – людина думає, що зайшла на сайт свого банку, а насправді – це сайт-двійник шахраїв, який візуально дуже схожий, адреса сайту відрізняється зазвичай всього на одну літеру. Якщо на такому фішинговому сайті людина вводить номер картки, мобільного телефону, паролі – шахраї можуть отримати доступ до її рахунків і зняти всі кошти.

Двоє мешканців Тернопільської області таким чином втратили гроші. Одна з заявниць, жителька Козівської територіальної громади позбулася 20430 гривень, а інша тернополянка 12500 гривень.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com