Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

У Тернополі затримали іноземця, якого розшукував Інтерпол

thumb_32539_800_600_0_0_auto.jpegНовини Тернополя: У Тернополі затримали іноземця, який перебував у розшуку Інтерполу за вчинення тяжких злочинів.

Про це повідомили в обласній поліції.

Про те, що 26-річний іноземець переховувався в Україні з травня 2022 року, встановили оперативники спецслужб. Чоловік намагався уникнути відповідальності за скоєні на батьківщині злочини.

За інформацією працівників СБУ, зловмисник - член транснаціонального злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на  розбійних нападах, пов’язаних із незаконним проникненням у приватні помешкання громадян. Чоловік перебуває в розшуку відповідно до ст. 180.2.1 та ст. 180.2.3 Кримінального кодексу Азейбаржанської Республіки (Грабіж/мародерство скоєно організованою групою по попередньому зговору).

Потрапивши в Україну, він намагався скористатися «високим» становищем у кримінальному світі, щоб поширити вплив власного угрупування на осіб з кримінального середовища Тернопільщини. 

Працівники Тернопільського райуправління поліції затримали іноземця в обласному центрі. Вирішується питання щодо застосування до нього екстрадиційного арешту, а також перевіряється можлива причетність затриманого до скоєння тяжких злочинів на території України.

Заходи з викриття та припинення протиправної діяльності здійснювали оперативники СБУ спільно з працівниками Державної міграційної служби України.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями:

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com