Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

У Тернополі таксист біля супермаркету збив жінку: як його покарали

1576481945 618b860c8bb97217f159489af02ca1fb 696x464Новини Тернополя: У Тернополі на парковці біля супермаркету АТБ автомобіль збив літню жінку. Через це потерпілу госпіталізували. 

Про це йдеться у рішенні Тернопільського міськрайонного суду, повідомляють Тернопільські події

Потерпіла збирала продукти, які в неї розсипались біля супермаркету. У цей час потерпілу збив автомобіль Chevrolet Aveo. 

Під час наїзду пішохід 1935 р.н., отримала тілесне ушкодження - травму лівої нижньої кінцівки у вигляді закритого черезвертлюгового перелому стегнової кістки, яке згідно п.п. 2.2.1., 2.2.2. «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень» (МОЗ України, Київ, 1995), належить до ушкоджень середньої тяжкості.

Підозрюваний свою вину не визнав. Він повідомив, що 11 серпня 2020 року, працюючи водієм таксі, привіз пасажирку до магазину АТБ, вимкнув двигун, поставив автомобіль на передачу та на ручник, при цьому перебував в автомобілі та очікував на замовлення. Того дня була суха погода. Вирішивши переїхати в інше місце, несподівано позаду автомобіля зупинилася жінка. Зауважив на тому, що автомобіль перебував на «ручнику», мав намір привести двигун в дію, підбігла жінка та сказала зачекати, подумав, що їй потрібно кудись їхати, вийшовши з автомобіля до неї, та повідомила, що впала жінка.

Стверджував, що не встиг привести двигун в дію та здійснити рух автомобілем. Зокрема, коли жінка махнула рукою, то ще руху не розпочинав, стояв. Також повідомив про те, що автомобіль був припаркований біля магазину АТБ, на території парковки та заїзду. Підійшовши, побачив жінку, яка лежала на спині, на відстані 20-25 см. від автомобіля, біля задніх дверей. В жінки була палиця для опори, також був роздертий пакет, буряк та морква. Разом з перехожою жінкою посадили жінку, що впала, в автомобіль, при цьому запитував її що відбулося. Відвіз її в другу лікарню, надав допомогу. Це зробив з власної ініціативи, безкоштовно. Вона повідомляла про те, що претензій немає, бо сама винна, що на дорозі стояла. Зауважив на тому, що автомобілем керував не лише він, а почергово з іншим водієм.

Потерпіла ж повідомила, що вийшовши з магазину АТБ, мала намір вийти на дорогу, якою в подальшому хотіла йти додому. Побачила автомобіль, який перебував у знерухомленому стані на відстані 3-4 м., а в сумці обірвалася ручка, нахилившись, підняла те, що випало і побачила, що на неї рухається автомобіль. Розгубилася, автомобіль повільно продовжував рух. Удар відбувся правою стороною автомобіля - боком, в її ліву сторону, від чого впала. Надалі він зупинився, бо бігла жінка, яка побачила, що вона впала, а водій вискочив з автомобіля і разом з тією жінкою її підняли. На ногу встати не могла, не зрозуміла що відбулося. Допомігши сісти в автомобіль, відвезли її в другу поліклініку. Надалі з`ясувалося, що потрібно було їхати в травмпункт. Було проведено обстеження, рентген, було виявлено перелом ноги в двох місцях. В той час, коли проводилося обстеження, приїхала швидка і відвезла її в травпункт. Там її відразу направили в хірургію та призначили операцію, на проведення операції погодилася. Після того, як було зроблено операцію, яка не безкоштовна, надали рецепт на лікування. Витрати на лікування становили близько 2 тис. грн. щодня. Провела в лікарні 4 дні, після чого її виписали додому. Вдома постійно лежала та приймала ліки, які їй призначили. Зауважила на тому, що до сьогоднішнього дня без палиці ходити не може та на ногу наступити не може. Переконана, що водій мав змогу її побачити. Зауважила й на тому, що події відбувалися на ділянці дороги, де не їздять машини, оскільки це пішохідна зона. Від магазину до місця подій відстань складала 4-5 м. Водій повідомляв про те, що не винен. Додатково повідомила про те, що того дня не була з палицею, та, що має хворобу суглобів. В особі водія впізнала обвинуваченого. 

Суд визнав водія винним та призначив покарання у виді 6 (шести) місяців арешту з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 (один) рік. Також з водія стягнули 817 грн за проведення експертизи та 5865 грн, як компенсацію за лікування жінки. 

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями:

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com