Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

У Тернополі двом вулицям пропонується повернути історичні назви

ternopil-stari-foto-02062022.jpegНовини Тернополя: У Тернополі двом вулицям пропонують повернути історичні назви. 

Про це повідомили у Тернопільській міській раді. 

Вулиця Танцорова на вулицю Старий Поділ. Південно-західна низинна частина старого міста, що прилягала до надсеретянських боліт, тягнулася долом на південь від Надставної церкви. Згодом утворилися вулиці Подільська Нижча і Подільська Вища, які тягнулися майже паралельно. Поділ заселяли люди різних національностей і занять — переважно ремісники, поденні робітники і міщани-хлібороби. В описі міста, складеному комісаріатом поліції міста Тернополя наприкінці 1920-х років, у четвертій дільниці міста (Поділ і прилеглі вулиці) проживало близько 80 % євреїв — торговців птицею, кіньми, прядивом та іншими товарами.

Вулиця Живова на вулицю Торго̀виця. Історична назва вулиці, відома ще за часів Австро-Угорщини (1867-1918), містить згадку про її торгівельне минуле.

Де можна підтримати перейменування або залишити коментар? Залишити коментар щодо перейменування вулиць можуть повнолітні громадяни України, зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади, двома способами:

  • через портал «Електронні консультації та обговорення» за https://www.google.com/url?q=https://consult.e-dem.ua/npas/290?fbclid%3DIwAR2WpZzhXWnSfSj6CIfV6pjXuWkVw5589tvJlo-QMsT-UBGEVFduAorKWhM&source=gmail&ust=1654327837227000&usg=AOvVaw2F_FU_qVmybpSTNzx85kjm">посиланням
  • письмово через відділ звернень Тернопільської міської ради за адресою м. Тернопіль, вул. Листопадова,6 із зазначенням прізвища, імені, по-батькові та адреси особи, яка їх подає.

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com