Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

Як у Тернополі в умовах воєнного часу платитимуть субсидії та пільги

603e310c36312Новини Тернополя: Одержувачі, які отримували виплати через уповноважені банки, - отримають в банку, в якому відкрито рахунок одержувача.

Про це йдеться у постанові від 07.03.2022 № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану» прийнято, що нарахування та виплата грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану на території адміністративно-територіальних одиниць, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування, буде проводиться Міністерством соціальної політики на підставі наявних в базах даних державного підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики» даних щодо одержувачів грошових допомог, пільг та житлових субсидій.

Одержувачі, які отримували виплати через відділення АТ «Укрпошта», - отримають  через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER», що регулюється нормативно-правовими актами Національного банку та правилами АТ «Ощадбанк». Для цього їм необхідно звернутись у будь-яке відділення АТ «Ощадбанку».

У разі коли протягом 60 календарних днів з дати зарахування переказів АТ «Ощадбанк» одержувачам грошової допомоги, пільг та житлової субсидії одержувачі не звернулися за отриманням грошових переказів, відповідні кошти повертаються до АТ «Ощадбанк» для їх повернення Міністерству соціальної політики. Плата за оброблення електронних реєстрів через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER» банку не справляється.

Також постановою від 07.03.2022 № 214 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги на період введення воєнного стану» врегульоване питання щодо продовження виплат  в період дії воєнного стану а саме, якщо закінчився термін виплати державної соціальної допомоги, її виплата продовжується структурними підрозділами соціального захисту населення автоматично, звертатися та подавати документи не потрібно.

Відповідне рішення стосується:

  • допомоги малозабезпеченим сім'ям;
  • допомоги на дітей одиноким матерям;
  • допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • допомоги на дітей, хворих на тяжкі хвороби, яким не встановлено інвалідність;
  • щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу;
  • тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме;
  • щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам;
  • тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Також якщо отримувачі державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю пропустили строк перегляду, виплата таких видів допомоги не зупиняється на період введення воєнного стану та одного місяця після його скасування.

Телефон «гарячої лінії» управління соціальної політики (067) 398-45-37 або (067) 354-71-09.     

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com