Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

Стало відомо, чому в Тернополі в дитсадку масово отруїлись діти

завантаження.jpgНовини Тернополя:  У серпні цього року в м. Тернополі зареєстровано два спалахи гострої кишкової інфекції  норовірусної  етіології. Випадки захворювання були зареєстровані у трьох групах двох дитячих дошкільних закладів. В результаті спалаху   постраждало 22 особи, із яких 18 дітей. Станом на 31.08.2021р. спалахи кишкової інфекції ліквідовано та локалізовано.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі Тернопільської області. 

Фахівці Держпродспоживслужбио обстежили два дитячих дошкільних заклади, здійснили відбір взірців харчових продуктів, питної води, змивів з об’єктів довкілля.

На час проведення розслідування та здійснення державного нагляду і контролю у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства,  згідно припису  Держпродспоживслужби  було припинено роботу груп, у яких були виявлені вказані захворювання.

За порушення  вимог санітарного законодавства, а також враховуючи результати лабораторних досліджень, спеціалісти Держпродспоживслужби вжили заходів адміністративного впливу до відповідальних осіб та вилучили з обігу (реалізації) продукти харчування, які не відповідали нормативним показникам. Також, враховуючи результати лабораторних обстежень було відсторонено від роботи чотирьох працівників  двох дошкільних закладів.

З персоналом та працівниками закладів проведена роз’яснювальна робота  щодо профілактики гострих кишкових інфекцій та дотримання вимог в період карантину COVID- 19.

Враховуючи те, що повторні випадки захворювання гострими  кишковими інфекціями у даних дошкільних навчальних закладах не реєструвались,  пропозиції щодо усунення виявлених порушень виправлені, а результати контрольних лабораторних досліджень задовільні, спеціалісти Держпродспоживслужби в м. Тернопіль, прийняли рішення про відновлення роботи груп дошкільних закладів.

На сьогодні дані дитячі дошкільні заклади працюють у звичному режимі.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com