Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині судили воїна АТО, який привіз кулі: йому дали три роки

9p sud d 850Новини Тернопільщини: В Гусятині Тернопільської області судили українського захисника за те, що він привіз із зони АТО кулі. 

Про це повідомляють Тернопільські події з посиланням на рішення Гусятинського райсуду. 

Обвинувачений відповідно до витягів із наказі в період з 25.04.2017 року по 11.05.2019 рік перебував на військовій службі за контрактом на посаді командира метеорологічної батареї дивізіону артилерійської розвідки. Під час перебування на службі в зоні АТО, а саме, в м. Попасне, Луганської області приблизно в період з травня 2017 року по вересень 2018 року (точного часу досудовим розслідуванням не встановлено), у вільний від обов`язків час, в окопах виявляв (знаходив) не відстріляні різного калібру боєприпаси. В подальшому, підбирав їх та поміщав у кишені форменого одягу, таким чином придбав патрони і усвідомлюючи, що вказане являється боєприпасами, перемістив (заховав) у особисту приліжкову тумбочку в приміщенні казарми.

Таким чином, за три рази він знайшов достатньо велику кількість різних боєприпасів, які у вересні 2018 року заховав у свою подорожню сумку та під час ротації, без передбаченого законом дозволу, з метою подальшого виготовлення з них сувенірів, привіз їх за місцем свого проживання, де проживає його сім`я, а саме, в квартиру.

Перебуваючи вдома, всі знайдені патрони калібрів: 9 мм, 7,62 мм, 12,7 мм, та 5,45 мм - помістив у чорну сумку типу «барсетки», яку заховав у сейф зберігання зброї для подальшого використання у власних потребах, про які забув.

28.04.2021 року під час санкціонованого обшуку квартири по місцю проживання  із металевого сейфа для зберігання зброї, в спальній кімнаті квартири, було виявлено та вилучено: 32 патрони калібру 9 мм, один патрон калібру 7,62 мм, один патрон калібру 12,7 мм та 92 патрони калібру 5,45 мм.

Під час суду військовий розкаявся. Судді засудив його до 3 років позбавлення волі, замінивши це випробувальним терміном в 1 рік. 

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями:

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com