Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині ресторан оштрафували на 17 тис. грн через порушення карантину

9p sud d 850У м. Борщів Тернопілсьької області оштрафували власника ресторану через те, що той розмістив у своєму закладі більше 4 людей за один столик. Приватний підприємець повинен сплатити 17 тис. грн. 

Про це повідомляють "Тернопільські події" з посиланням на рішення Борщівського районного суду. 

У суді повідомили, що підприємець допустив порушення правил карантину, а саме розмістив за одним столом більше як чотири особи, чим порушив пп.11 п.3 постанови Кабінету Міністрів України №1236 від 09 грудня 2020 року.

Підприємець вину не визнав та просив суд закрити справу. 

Натомість допитана під час розгляду справи пояснила, що працює фельдшером санітарного відділу державного нагляду Борщівського управління ГУ ДПСС. 14 березня вона перебувала у складі робочої групи з поліцейськими щодо перевірки дотримання суб`єктами господарювання карантинних заходів.

Коли прибули у ресторан фізичної особи-підприємця, то виявили, що у даному закладі знаходяться дві компанії відвідувачів, які були розміщені за столами більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), а саме за одним столом сиділо приблизно від 10 до 15 дорослих осіб.

При цьому, було два суцільних столи, за якими були розміщені відвідувачі. Даний факт було зафіксовано на камеру поліцейськими у її присутності. Зазначила, що відеозапис, долучений до матеріалів справи відображає саме вище зазначені події, які мали місце 14 березня 2021 року о 19.00 год. під час перевірки дотримання правил карантину у ФОП.

Суд присудив підприємцю штраф в розмірі 17 тис. грн. Також він повинен сплатити 454 грн судового збору. 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com