Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

Скандал у ТНПУ: студентки в гуртожитку слухають російську попсу і вимагають не втручатись

тнпу1.jpegНовини Тернополя: У ТНПУ ім. Гнатюка в гуртожитку №2 спалахнув скандал. Там під час війни студентки-першокурсниці на всю гучність вмикають російську попсу, а на зауваження інших - вимагають не втручастися в їхнє особисте життя. 

Про це у соцмережах написала тернопільська письменниця, лікарка Леся Коковська-Романчук. 

"Гуртожиток № 2 Тернопільський Національний Педагогічний Університет, 6-тий поверх. Першокурсниці. Прийняли, обігріли, захистили. Весь вечір і ніч лунає голосна музика. Російська. Студенти старших курсів роблять зауваження, пояснюють. У відповідь - груба лайка. "Нє лєзьтє в нашу тіпа лічьную тіпа жизнь, нє ваше дєло.. тіпа.. язик тіпа ваш учіть нє будєм" Ну і всіляке отаке, ми чуємо це щодня у тисячах варіантів. У них є "лічьноє пространство". Те, що "пространство" закінчується там, де воно досягає вух інших людей, цим першокурсницям невідомо", - зауважила лікарка. 

Леся Коковська-Романчук наголошує, що дівчата - це майбутні педагогині, які навчатимуть українських дітей. 

"Вони тіпа вчитимуть наших тіпа дітей своєю тіпа мовою. Рузький мір прокладає собі шлях язиком своїх вчителів та попів. Поясніть це першокурсницям, поясніть зараз, поки не пізно. Суворо поясніть, серйозно. Ви педагоги, ви це вмієте і знаєте як. Пухлина московитського міра дає метастази. Це завжди небезпечно. Потребує професійного втручання", - наголосила тернополянка. 

Більше новин Тернополя читайте тза посиланнями:

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com