Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

Антикорупційний суд закрив справу проти народного депутата з Тернополя Гевка

гевко.jpgНовини Тернополя: Вищий антикорупційний суд України закрив справу про зловживання стосовно тернопільського депутата Володимира Гевка. 

Про це нардеп написав у Facebook. 

"Вищий антикорупційний суд задовольнив моє клопотання щодо закриття кримінального провадження про ухилення від декларування орендованої квартири у Києві. Я довів, що так як і говорив раніше просто допустив помилку, яку одразу ж виправив при першій можливості. Що ніякого наміру щось приховувати нема і не було, бо неможливо приховувати те, що і так всім відомо. Мною були надані усі необхідні документи і свідчення для слідства та суду. І на першому ж засіданні, суд ухвалив рішення про закриття цієї справи! Як і обіцяв, я відстояв свою правоту, а також відсутність будь-якої шкоди для суспільства і суд це підтримав!! Дякую Суддям за мудре рішення, а також усім, хто мене підтримував і вірив у мене!", - написав нардеп з Тернополя. 

Інформацію про це підтвердила прес-служба ВАКС.

"Колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання народного депутата 9 скликання та звільнила його від кримінальної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України. Враховуючи позиції учасників, зокрема – думку прокурора, який підтвердив існування обставин активного сприяння у розкритті кримінального правопорушення та дію закону, яка передбачає можливість такого звільнення, ВАКС звільнив від кримінальної відповідальності народного депутата України у зв'язку з дійовим каяттям та закрив кримінальне провадження", – інформує суд.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що народному депутату від "Слуги народу" Володимиру Гевку НАБУ та САП оголосили про підозру в корупції.

За даними слідства, народний обранець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду житла в центрі Києва вартістю понад 3,7 млн грн. Також майже на 10 тис. грн занижена сума коштів, розміщених на депозитах, некоректно відображені й відомості з одержаних відсотків за цими депозитами.

Загалом, відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн грн. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали на підставі висновку НАЗК.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com