Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині діють небезпечні шахраї, які "чистять" банківські картки

Screenshot 2У Тернопільській області орудують шахраї, жертвами яких все частіше стають користувачі Інтернету. 

Про це повідомили у пресслужбі поліції Тернопільської області. 

Незважаючи на те що схема вже стара, від неї щодня потрапляють все нові громадяни. Спершу покупці знаходять на різноманітних сайтах дописи про продаж товару. Продавець одразу просить здійснити повну передоплату, як гарантію покупки. Краяни переказують готівку, а вже згодом розуміють, що їх ошукали, адже товару вони так й не отримують. Так, дев'ятеро заявників переказали майже 19 000 гривень за бажане майно.
 
Ще двоє громадян продавали одяг. Покупці скидали їм фейкові посилання, аби жителі Тернопільщини заповняли персональні дані, як власники карткових рахунків. Як тільки потерпілі це робили з їх електронних гаманців знімали заощадження. Аферисти збагатися за кошт громадян на суму понад 6000 гривень.
 
Відомості про події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/pravooxoronczi-ternopilshhini-zadokumentuvali-chergovi-fakti-shaxrajstv-vchinenix-shhodo-meshkancziv-oblasti/

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com