Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

"Банківські" шахраї обікрали жителів Тернопільщини: деталі афери

unnamedНа Тернопільщині активізувались банківські шахраї. Вони виманюють у місцевих жителів суттєві гроші. 

Про це повідомили у Нацполіції Тернопільської області. 

Одна із потерпілих розмістила оголошення про продаж своїх речей на одному із популярних сайтів. До неї зателефонувала незнайомка, яка відрекомендувалася працівницею одного із банків. Почала розповідати дівчині, що їй потрібно збільшити ліміт на картці, аби вона в подальшому могла торгувати. Співрозмовниця була дуже переконливою. Тернополянка повірила  і перекинула 5500 гривень зі своєї картки на рахунок, вказаний псевдопрацівницею банку. Після цього зв'язок з співрозмовницею обірвався.
 
Ще одна жертва схожої афери – 54-річна тернополянка. Псевдопрацівник банку телефоном повідомив жінці, що з її картки начебто намагаються викрасти кошти невідомі. Аби не допустити цього, порадив зняти гроші. Тернополянка виконала усі вказівки співрозмовника. Знявши понад 4700 гривень зі своєї картки, перерахувала їх на номера телефонів, які їй продиктував «працівник банку». Кошти жінці обіцяли згодом повернути, проте, які і буває в таких випадках, цього не сталося.
 
За обома фактами розпочаті кримінальні провадження. Кіберполіцейські радять не довіряти незнайомцям, а усі операції, пов’язані з картками, проводити виключно в банку. Розміщуючи оголошення в мережі та вказуючи свій мобільний номер, будьте готові, що вам можуть телефонувати шахраї. Тож завжди перевіряйте інформацію і не ведіться на оманливі пропозиції, особливо щодо грошей.

 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com