Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині в 29-річної жінки вкрали майже 15 тис. грн

police5jpegНовини Тернопільщини: У Тернопільській області шахраї обікрали 29-річну жінку. 

Про це повідомили в обласній поліції. 

Працівники кіберполіції розповідають, що заявниця стала жертвою шахрайства пов’язаного з виплатами грошової допомоги українцям під час дії воєнного стану. Зловмисники за допомогою фішингу виманюють гроші у громадян під виглядом надання державних виплат. Аферисти роблять розсилку SMS-повідомлень, де розповідають про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. 

У повідомленні шахраї можуть вказати посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей. У таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після чого зловмисники привласнюють гроші українців.

Повірила шахраям й жителька області. Як тільки вона ввела свої банківські дані з її електронного гаманця зникло 14500 гривень.

Відомості про злочин слідчі територіального підрозділу поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями: 

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com