Тернопіль:

Курс НБУ

Курс НБУ

На Тернопільщині засудили чоловіка, який незаконно рубав ліс

sudНовини Тернопільщини: У Тернопільській області до 1 року позбавлення волі засудили чоловіка, який незаконно рубав ліс. 

Про це йдеться у вироку Козівського районного суду. 

15 червня 2022 року, о 13 годині 30 хвилин, чоловік, взявши із собою з господарства металеву сокиру з дерев`яним топорищем, направився у напрямку кварталу 45 виділу 1 Козівського лісництва Державного підприємства «Бережанське лісомисливське господарство». Надалі він, знаходячись у кварталі 45 виділу 1 Козівського лісництва Державного підприємства «Бережанське лісомисливське господарство», у природно-заповідному фонді загальнозоологічного заказника місцевого значення «Ішків», що на окраїні с. Ішків, Купчинецької територіальної громади, Тернопільського району, Тернопільської області, в порушення ст.ст. 4, 24, 67, 68, 69 Лісового кодексу України від 21 січня 1994 р., ст. ст. 5, 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. ст. 10, 26 Закону України «Про природно-заповідний фонд України»,порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, незаконно без спеціального дозволу, який посвідчується відповідним документом (лісорубним квитком, ордером), виданим уповноваженим органом, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, за допомогою металевої сокири з дерев`яним топорищем, яку приніс із собою, шляхом повного відокремлення стовбура від кореня у спосіб рубання здійснив незаконну порубку трьох дерев порід: «липи», діаметром пня у корені 14 см., «клен», діаметром пня у корені 14 см., «глід», діаметром пня у корені 10 см..

Внаслідок зазначеного вище протиправного діяння, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №575 від 10.05.2022 року «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд»  підозрюваним заподіяно матеріальну шкоду державі в особі Державного підприємства «Бережанське лісомисливське господарство» на загальну суму 1017 (тисяча сімнадцять) гривень.

Суд визнав чоловіка винним та засудив до 1 року іспитового терміну. 

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями:

Останні новини

© 2021 Тернопільські події Оперативні новини Тернополя
podiya.te.ua@gmail.com